Hoogbegaafd; jezelf en relaties
Al ruime tijd heb ik ervaring met hb-ers (hoogbegaafden) van verschillende leeftijden. In de hulpverlening heb ik gewerkt met hb-studenten en -volwassenen, in het basisonderwijs plusklassen opgezet en daarbij ben ik ook ervaringsdeskundige met mijn eigen brein, als partner van en als moeder van drie 145 plussers.
Wanneer je hb bent, dan is het belangrijk dat jij je begrepen voelt. Dat je terecht kunt met je vragen, met innerlijke worstelingen, je werk, met je relatie die niet lekker loopt. Je hebt gewoon soms net even iets anders nodig. Een combinatie van verdieping, praktische tips, gezien worden en autodidact mogen processen.
Het kan zijn dat je gewoon even wilt sparren, even gebruik maken van het brein van Lijn. Dat kan! Vraag een adviesgesprek aan.

Doordat jij jezelf kunt zijn bij ons, kun je beter leren op je eigen niveau. We zien vaak dat door het snelle leren en het top down leren, hb-ers bepaalde levensskills hebben waardoor ze worden overschat als het gaat om simpele basisvaardigheden. Daar komt dan meestal het: ‘ik moet het zelf kunnen’ bij, waardoor de stress oploopt en je nog niet geholpen bent. Bij ons is er de ruimte om aan de slag te gaan met wat je oprecht niet weet, snapt of spannend vindt. Hier kun je checken, vragen, onderzoeken en oefenen. Hier is het niet gek of raar, maar bekend terrein.
De cursus Stand your Ground en Be, Have, Do zijn aan te bevelen voor hb-ers. Hier zit veel winst in voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en integratie van je denken, voelen en handelen.
Nieuwsgierig? Neem contact op
Infoblad sociale en emotionele ontwikkeling
- Wat is nu het verschil tussen emotionele ontwikkeling en sociale ontwikkeling?
- Praktijk voorbeelden
- Thuiszitters en afstandsonderwijs
- Monitoren van de ontwikkeling
- Format voor scholen/instanties bij vragen