Praktisch

Uiteraard heb je allereerst de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend telefonisch kennis te maken en je vragen te stellen om te ontdekken of ik kan bieden wat je zoekt. Daarna nemen we tijd voor een intake waarbij je kunt aangeven wat jou bezig houdt en wat je zoekt. Er zullen ook vragen gesteld worden om te kijken naar verschillende facetten van je leven. Denk aan: hoe is je gezondheid? Gebruik je medicatie? Heb je eerder hulp gehad? Wat voor werk doe je? Hoe is de gezinssamenstelling? Waar wordt je blij van? Wat helpt jou om te ontspannen?

Na de intake kijken we samen of er een match is. Hier spreken we dan een moment voor af om samen af te stemmen, zodat jij ook de tijd hebt om de intake even te laten bezinken.

Lijn In Je Leven scenic-view-of-the-field-from-the-road-764293 Hoe werkt Lijn?
Lijn In Je Leven close-up-of-beer-bottles-on-wood-315658 Hoe werkt Lijn?

Wanneer we tot een samenwerking komen maken we afspraken over hoe vaak we gaan afspreken, op welk moment, hoe en waar. Als de afstand voor jou te groot is, of als je liever thuis blijft i.v.m. Corona, kunnen we afspreken via Zoom of Skype.
Bij mij zijn er gesprekken aan de ‘keukentafel’. Die gesprekken kunnen verschillende vormen hebben. Samen kijken we wat bij jou of jullie past. Want het kan ook zijn dat het bij jou veel beter past om te wandelen en te praten. Ook is er de mogelijkheid om te trainen met lichaamsbewustzijn, 3d inzichten, verwerven van inzichten en verwerken van emoties via creatieve wegen.

Er zullen momenten zijn van evaluatie, samen afstemmen hoe de samenwerking gaat, hoe jouw persoonlijke groei gaat en of het traject naar tevredenheid verloopt. Zo kunnen we de goede dingen vieren en waar nodig dingen bijstellen.

Stijl

Mijn stijl ligt dichtbij onderwijzen. Als ik jou informatie en opties geef en vaardigheden aanleer, dan word jij zelfredzamer. Het onderwijzen houdt ook in dat jij zelf keuzes kunt (leren) maken; niet dat jij mijn manier hoeft te doen. Tevens helpt dit om een gelijkwaardigere relatie aan te gaan dan de gebruikelijke hiërarchische therapeut-cliënt relatie. Ik bewaar daarin wel beroepsmatig ethische grenzen.

Lijn In Je Leven woman-with-brown-baby-carrier-and-little-kid-in-white-jacket-701014 Hoe werkt Lijn?
Lijn In Je Leven Partnerrelatie-begeleide-terugkeer Hoe werkt Lijn?

Partnerrelatie: begeleide terugkeer

Is het geëscaleerd in jullie relatie, zijn jullie half of bijna uit elkaar en weet je niet hoe nu verder? Dan kunnen jullie ook een begeleide terugkeer traject aanvragen. Ik spreek bij de start individueel met jullie allebei apart en daarna zijn er 8 gesprekken met jullie samen. Hierin leer ik jullie je eigen en elkaars Fight, Flight, Freeze respons te herkennen en hoe daarmee om te gaan. Ook begeleid ik jullie in het onderzoeken of jullie voldoende gezamenlijkheid hebben om samen door te kunnen gaan. Je leert je eigen gevoelens en gedachten te onderscheiden en welke patronen jullie hebben in je relatie. Ook krijg je handvatten om patronen die je wél wilt te leren of te versterken, en patronen die je niet wilt te laten. Na de begeleide terugkeer kijken we met elkaar wat passende vervolg stappen zijn.

Neem vandaag nog contact op