Praktisch

Uiteraard heb je allereerst de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend telefonisch kennis te maken en je vragen te stellen om te ontdekken of ik kan bieden wat je zoekt. Daarna nemen we tijd voor een intake waarbij je kunt aangeven wat jou bezig houdt en wat je zoekt. Er zullen ook vragen gesteld worden om te kijken naar verschillende facetten van je leven. Denk aan: hoe is je gezondheid? Gebruik je medicatie? Heb je eerder hulp gehad? Wat voor werk doe je? Hoe is de gezinssamenstelling? Waar wordt je blij van? Wat helpt jou om te ontspannen?

Na de intake kijken we samen of er een match is. Hier spreken we dan een moment voor af om samen af te stemmen, zodat jij ook de tijd hebt om de intake even te laten bezinken.

Wanneer we tot een samenwerking komen maken we afspraken over hoe vaak we gaan afspreken, op welk moment, hoe en waar. Als de afstand voor jou te groot is of het praktischer is voor jouw planning, kunnen we afspreken via Zoom of Skype.
Bij mij zijn er gesprekken aan de ‘keukentafel’. Die gesprekken kunnen verschillende vormen hebben. Samen kijken we wat bij jou of jullie past. Want het kan ook zijn dat het bij jou veel beter past om te wandelen en te praten. Ook is er de mogelijkheid om te trainen met lichaamsbewustzijn, 3d inzichten, verwerven van inzichten en verwerken van emoties via creatieve wegen.

Er zullen momenten zijn van evaluatie, samen afstemmen hoe de samenwerking gaat, hoe jouw persoonlijke groei gaat en of het traject naar tevredenheid verloopt. Zo kunnen we de goede dingen vieren en waar nodig dingen bijstellen.

Stijl

Mijn stijl is missionair. Dat betekent dat ik aansluit bij wat bij jou past. Ik verzamel allerlei methoden en inzichten en zo maken we het samen passend bij jouw hulpvraag. Ik luister, denk mee, train met vaardigheden, ga een laagje dieper, bemoedig en doe nog veel meer. Het contextuele gedachtegoed is mijn basis, ‘we worden/ontwikkelen door elkaar’. We werken dus samen, gelijkwaardig. Uiteraard bewaak ik wel beroepsmatig ethische grenzen en vertrouwelijkheid.

Paardencoaching/therapie

In samenwerking met Selah Coaching (Equine Specialist) en DEIGRATIA coaching, bieden wij paarden coaching, learning en therapie aan. Voor coaching verwijs ik door naar Anniek van Selahcoaching of Daniëlle van Deigratia coaching. Ik bied Learning en Therapie aan. EAGALA en trainingen voor groepen bieden we samen aan.

Learning kan één op één en in groepen. Daarbij kun je denken aan oefenen met je lichaamshouding, eigenwaarde, je stressresponse systeem leren herkennen en kanaliseren, grenzen leren aangeven, communicatieve vaardigheden, natuurlijk leiderschap, etc. Dit kan zowel naar aanleiding van een hulpvraag als ter preventie van o.a. burn-out en conflicten op de werkvloer. Learning kan ingezet worden als ondersteuning van de therapie.

Therapie kan één op één of als kleine groep. Met max. 4 mensen (tenzij het om een gezin gaat, dan kijken we wat haalbaar is). Therapie is een manier waarbij we naar de pijn en de verbinding toegaan. Het is verwerken, herplaatsen en opgebouwd worden.

EAGALA therapie geven wij als EAGALA gecertificeerd team: Mental Health Specialist en Equine Specialist. De paarden trainen wij met de methodes van Parelli.  EAGALA is oplossingsgericht en 100% op de grond. Er wordt dus niet op het paard gereden. Jij krijgt de gelegenheid om aan de slag te gaan met jouw verhaal, daarin faciliteren wij het proces. Deze methode is geschikt voor allerlei hulpvragen: trauma, verslaving, hechting, communicatie, relatie, rouw, …

Nieuwsgierig? Neem contact op.

Partnerrelatie: begeleide terugkeer

Is het geëscaleerd in jullie relatie, zijn jullie half of bijna uit elkaar en weet je niet hoe nu verder? Dan kunnen jullie ook een gesprek aanvragen. Ik spreek jullie samen en het kan ook zijn dat ik tijd neem om een sessie 1 op 1 in te plannen. Indien passend zetten we de paarden in. We kijken naar onderwerpen als hechting, verbinding, fight, flight en freeze. Emoties, intimiteit, patronen uit heden en verleden, er komt van alles aan bod. Ik geef praktische tips om spanning te reduceren en ontladen. Je leert je eigen gevoelens en gedachten te onderscheiden. Hoe je eigen autonomie te behouden en toch in verbinding te zijn en blijven.

Ook begeleid ik jullie in het onderzoeken of jullie voldoende gezamenlijkheid hebben om samen door te kunnen gaan. Je krijg handvatten om patronen die je wél wilt te leren of te versterken, en patronen die je niet wilt te laten. Relatietherapie is gericht op relatie. Wanneer de partnerrelatie stopt dan heb je een scheidingsperiode. Wanneer er kinderen zijn ga je van partners naar ouderteam. Indien gewenst kan deze transitie ook begeleid worden.

Neem vandaag nog contact op